Toen ik mijn dochter een paar weken voor haar verjaardag naar haar wensen vroeg, kreeg ik als antwoord: “een nieuwe kamer!”.

Dat was even slikken, want ik vond het behang met de grote roze-witte ruiten van ‘ Onszelf’ nog steeds erg leuk. De linnen gordijnen met gekleurde geborduurde stippen waren snoezig vooral in combinatie met het PiP beddengoed. Maar ja, kleine meisjes worden groot.

Ze mocht mee naar de winkel en zelf uitzoeken wat ze op de muren wilde. Inmiddels waren de roedes met de zware gordijnen al weggehaald. Grappig genoeg bleek de jongedame nu al heel trendbewust. De keuze was snel gemaakt: sloophout behang uit de nieuwste collectie ‘More than elements’ van BN voor 2 muren en stoer aquakleurig betonlook behang van de Decokay Mirck in Cruquius Designcollectie voor de andere muur. De 4e muur wordt bedekt door een grote kast dus die bleef zoals het was.

Voor de raambekleding was een lichte sturing nodig. Na het verwijderen van de gordijnen bleek dat de kamer veel ruimer is zonder gordijnen. Er zitten 2 grote ramen in en er moest voldoende ruimte zijn voor een bed, een boekenkast en een bureau. Ook moest er genoeg ruimte overblijven om nu nog lekker te spelen met vriendinnen, maar straks te kunnen chillen. We gingen dus op zoek naar een 

leuk raamdecoratieproduct dat binnen het raam zou blijven. De keuze viel uiteindelijk op een verduisterende duette van 6

4 mm van Luxaflex. De kindveilige LiteRise top-down bediening zorgt voor voldoende privacy en lichtinval overdag. De stoere uitstraling van de grove plooiverdeling combineert harstikke leuk met de stoere look van het sloophoutbehang.

Wat accessoires als kussentjes en een plaid uit de nieuwst ByTzum collectie maken het helemaal af.

Van een lieve meisjeskamer is de ruimte nu getransformeerd tot een stoere meidenkamer geschikt voor een hippe tiener.